Poder popular






Els CDR són el poble organitzat. Els CDR són l'acció directa. La unió del poble en el combat pacífic i serè, la unió per la lluita de la resistència.




Els Comitès de Defensa del Referèndum van representar la canalització efectiva de la desobediència. Van poder garantir el dret a vot dels ciutadans gràcies a l'organització clandestina i l'u d'Octubre, dia del Referèndum, va esdevenir una jornada de valor històric.




Els Comitès de Defensa de la República són el mateix poble que va vèncer la cacera espanyola de l'urna. Els veïns que continuen junts per defensar-se ara de la pròpia ràbia, la impotència i la frustració de no sentir-se representats en el Parlament per uns polítics que no estan a l'altura, malgrat els exilis i les presons.



 Si el Govern es paralitza, hi ha un poble que avança. Els CDR és el poble que es rebel·la contra l'Estat Espanyol i empeny com sempre la política interna.





"La historia nos enseña cómo pueblos pequeños subsisten, a pesar de la agresión."
"Un pueblo que tiene la dimensión de la dignidad es un pueblo que triunfa."



"Nosotros sabemos que se nos mira. Se nos mira con interés avieso por una minoría que quisiera que fracasáramos, porque sabe que vamos a herir sus intereses (...) Sabemos que se nos mira y se deforma lo que somos (...)"


"Lo que estamos haciendo no es la obra de un hombre, ni un grupo de partidos, sino de un pueblo."



"Para estimular y orientar la movilización del pueblo de Chile hacia la conquista del poder, constituiremos por todas partes los comités de la Unidad Popular, articulados en cada fábrica, fundo, población, oficina o escuela por los militantes de los movimientos y de los partidos de izquierda e integrados por esa multitud de chilenos que se definen por cambios fundamentales.




Los Comités de Unidad Popular no sólo serán organismos electorales. Serán intérpretes y combatientes de las reivindicaciones inmediatas de las masas y, sobre todo, se prepararán para ejercer el Poder Popular."

Declaracions de Salvador Allende en l'any 1971 extretes del llibre "¿Caerá Allende?".  Editat l'abril de 1973.






Les fotografies.
Poc temps després de la detenció de Carles Puigdemont en territori alemany, a Catalunya es produeixen talls de carretera en les principals vies d'entrada del país per part dels CDR. A la tarda a Barcelona hi ha una concentració davant de l'estació de Sants amb ànims d'envoltar-la. Una estona després de finalitzar aquesta acció, em trobo un grup de veïns de l'Eixample (Col•lectiu Enriqueta Gallinat) expressant el seu suport als presos polítics catalans. 27-3-2018

L'endemà a Sabadell mentre el sol es pon, hi ha una concentració de protesta davant una de les comissaries dels Mossos d'esquadra per les intervencions brutals del dia anterior, en els desallotjaments policials dels talls de carretera.

A Tarragona la setmana Santa se celebra amb una processó de groc envoltant la presó de la ciutat. 30-3-2018

Imatges d'una revolta catalana per al S.XXI.
6-4-2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada