arxius de VÍDEO

Tots els vídeos publicats en aquest espai estàn lligats amb la temàtica del títol que encapçala el blog.
 
 
 

 
 "La Colònia Castells (r)existeix!"
 
 durada: 8'45"
 
 El 28 de gener de 2011 és un mal dia per als cinc veïns de la Colònia Castells afectats pel pla urbanístic que ha d'enderrocar el seu barri. Avui han d'entregar les claus dels seus habitatges a l'empresa Reursa, però no estaran sols, una concentració de suport els acompanyarà fins a les portes de l'empresa.
 
 
 
 

 
"BCN -29S 2010- ENCENENT LA RÀBIA" 
 
durada: 30'49"

Vídeo de la vaga general a Barcelona del 29 de setembre de 2010. Jornada de lluita i per denunciar el paper dels sindicats venuts al sistema: CCOO i UGT.
Edició a càrrec meu a partir de material propi i dels companys d'Okupem les ones, més la inclusió d'un vídeo capturat per internet, les imatges zenitals dels disturbis. En el seu dia aquest vídeo el vam publicar també en DVD per aconseguir fons. 
 
 


 
 
 
 

"Conferència del professor Manuel Delgado a Can Ricart. Setembre de 2007".
 
 durada: 20'53''
 
Gravació i edició a càrrec meu. 
Text del vídeo quan el vam publicar a Indymedia Barcelona :

Notícies :: especulació i okupació
Retallant les llibertats en can Ricart, demà pot ser el teu carrer.     
per AAVV de can Ricart   07 oct 2007 09:38:49
Vídeo de la xerrada de Manuel Delgado a can Ricart o com retallen llibertats.
Ja està penjat en la xarxa el primer vídeo de la xerrada d'en Manuel Delgado a can Ricart (13-9-07). [...], crida molt l'atenció els dos primers minuts de filmació on queda registrat gràficament l'interès dels membres del cos de seguretat privada, a sou del 22@., és a dir, de l'ajuntament i el lògic "respecte" cap als ciutadans que intentaven travessar un espai públic per arribar fins a la nau dels artistes visuals de Catalunya (Hangar), on s'havia de desenvolupar l'acte.
Comencen prohibint gravar imatges, "por que son órdenes". Així i tot, filmant d'amagat, queda gravat com apunten les dades del D.N.I. en una llibreta que queda en les seves mans, registrant la identitat i les dades que creuen oportunes de cadascun dels assistents.

Els protocols de seguretat aplicats a totes aquestes dades, de ben segur, que estan dins la legalitat vigent?
És legal controlar el pas per un espai públic d'aquesta manera?, i prohibir gravar?

Segons l'autoritat municipal, els guardes de seguretat estan contractats per a evitar el perill que can Ricart es torni a cremar. Però la idea de netejar les naus de materials inflamables no entra en l'agenda de l'ajuntament, atemptant clarament contra la salut pública, doncs els materials industrials abandonats i la fàbrica Frigo, paret amb paret, amb el recinte, garanteixen aliment i aixopluc a rates, paneroles, mosquits tigre i al "senyor" marquès, que guanya 109 milions d'euros en la plusvàlua de la re qualificació urbanística dels terrenys industrials a edificables. Pel camí, 250 treballadors foragitats del recinte, algunes petites i mitjanes empreses tancades i infinitat de projectes artístics escapçats.
Mentre l'ajuntament s'omple la boca de defensa del patrimoni, el 22@ enderroca naus industrials des de l'any 2000 (el pla de defensa del patrimoni s'aprova a finals del 2006), i la conselleria de cultura és absolutament incompetent per aturar la destrucció, [...].
 
 


"La lluita dels conductors d'autobusos de Barcelona: Una lluita exemplar" (2008-2009)

durada: 77'
 
Documental de Jordi Secall i amb gravacions complementàries de l'Oscar Rodríguez.

Aquest reportatge es va idear amb la finalitat d'animar a la gent a sortir al carrer a favor d'aquesta lluita.
En el seu dia vaig anar publicant petits reportatges al ritme dels esdeveniments. Més tard vaig ajuntar els tres vídeos resultants i en vaig sumar un altre no publicat, per completar aquest documental i posar-ho a la venda, en dvd, els guanys del qual anaren a la caixa de resistència dels conductors.

El 21 de novembre de 2007 els conductors de TMB van iniciar una lluita per a reclamar dos dies de descans setmanal.

Assemblees al carrer, piquets a les cotxeres i manifestacions van acabar desemmascarant les males pràctiques de TMB (l'empresa), l'ajuntament de Barcelona i la Generalitat.
La labor dels sindicats majoritaris va quedar en entredit, en descobrir-se el seu paper contra la rebel·lió legítima dels conductors.

Formalment la protesta va acabar el 15 d'abril de 2008 quan l'Assemblea va autoritzar la signatura d'un preacord amb la direcció de TMB, on apareixien els dos dies de descans setmanals.
 
 
  "Can Ricart desembre de 2007. Enderroquen el nostre present. Bon any!"

durada: 5'07"

 Aquest vídeo el vaig fer amb motiu de l'inici de l'enderroc d'una part important del recinte fabril de Can Ricart. Com que va coincidir amb el mes de desembre del 2007 el vaig editar com una felicitació nadalenca. 
 
Aquest era el text original de presentació del vídeo: 
 
Enderroquen el nostre present. Bon any! 
A Barcelona s'està duent a terme la destrucció més gran de patrimoni mai abans vista des de la guerra civil. Aquesta vegada no són bombes i els feixistes no ens ataquen de fora. Són els mateixos que diuen treballar pel poble i destrueixen sense contemplacions els vestigis encara dempeus del nostre passat més recent. A can Ricart ja li ha arribat l'hora i durant el mes de desembre s'està completant la seva vertadera anihilació amb un absolut menyspreu. No només el Poblenou està sent desfigurat pels especuladors i els gestors de l'ajuntament, sinó tot Barcelona. Bon any, per descomptat, pels de sempre.


 "Bon Pastor / BARCELONA / 19oct2007"

durada: 13'26"

 El 19 d'octubre del 2007, l'Ajuntament de Barcelona desallotjava cinc famílies que es negaven a abandonar les seves cases, afectades pel pla urbanístic que feia desaparèixer el barri del Bon Pastor.
 "LA SANITAT PÚBLICA NO ES TOCA! 13 d'abril de 2011 Barcelona"

durada: 6'12"

 El 13 d'abril de 2011 un miler de treballadors del sector sanitari es manifestaren a Barcelona, contra les retallades a la sanitat Professionals de diversos hospitals, tallant les rondes i carrers cèntrics a Barcelona. Aquest vídeo l'he reeditat amb imatges meves i les del company Enric. L'havíem penjat fa anys però la pàgina on s'allotjaven aquests vídeos reivindicatius va desaparèixer.


 "Bolonya s'aplica a cops de porra (18 i 19 de març de 2009 BCN)"

durada: 22'33"

 Documental sobre l'actuació policial contra els estudiants que s'oposaven al Pla Bolonya.
Aquest treball ja s'havia vist en la xarxa en el mateix dia 18 de març de 2009 i va esdevindre viral. Estava dividit en tres parts, la quarta part, la manifestació del dia 19 conforma el final d'aquest document ara remasteritzat. He afegit alguna nova seqüència, he retocat el color i he duplicat la mida del fotograma perquè els arxius en brut són bastant petits.


"de la plaça indignada a l'acció. Primer judici a la banca.
Barcelona 15 de març de 2012"   
 
durada: 22':16''

El dia 15 de maig de 2012 després de la festa commemorativa i mediatitzada dels "indignats" a la Plaça de Catalunya, la protesta es va traslladar cap a un dels nuclis responsables d'aquesta crisi, davant de les torres de la entitat financera La Caixa/CaixaBank.
En aquest vídeo fem un resum de l'inici de la jornada de lluita amb el judici que va fer el poble contra la banca.
Aquest vídeo ha estat re-editat. La versió que vaig penjar fa uns anys era una mica més llarga.

Agraïments per les imatges extres oferides per Oscar Rodriguez i al guitarrista desconegut que interpreta "Toccata and Fugue in D Minor de J.S.Bach", també a l'orgue de James Kibbie extret de la pàgina https://archive.org amb un "Usage Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0"


"que NO. Que ja no tenim POR.
BCN 27 de maig de 2011 Plaça Catalunya"
 
durada: 27':02''

Reportatge construït amb tres càmeres que capten la brutal intervenció de la policia municipal de Barcelona i les unitats d'antiavalots dels Mossos d'esquadra contra el moviment dels indignats del 15-M acampats a la Plaça de Catalunya.
Responsables polítics: PSC, ICV-EUiA i CIU. No oblidem.Aquest treball va ser publicat a internet al cap de pocs dies de ser gravat. L'amic Enric B i un altre company d'Okupem les Ones (LaTele) em van passar el material  extra. Eren imatges fonamentals com els plans generals fets des de punts de vista alts i de l'interior de la plaça. Per raons desconegudes aquest vídeo havia desaparegut de la xarxa. L'he tornat a re-editar escurçant-lo una mica respecte la versió publicada inicialment i també he pogut ajustar el color per mirar d'igualar la gran diferència de tonalitats entre les tres càmeres.


 "Acció i estat de les obres Pla Caufec (8 nov 07-26 feb 08)"
 
durada: 4':33''


 El dimarts 26 de febrer de 2008 a primera hora, un grup d'escaladores ha trepat a sobre dels arbres que el pla Caufec-Porta BCN es vol menjar. Ho han fet per denunciar les obres del projecte urbanístic que ja està mossegant una bona part de la falda de Collserola i del cinturó que protegeix la serralada de les agressions urbanes.
 Imatges de la muntanya del 8 de nov de 2007 i desprès, el 26 de feb de 2008.


"Manifestació -Aturem el Pla Caufec" 6 oct 07
 
durada: 7':29''

Per aquesta manifestació han estat encausats sis veïns d'Esplugues de Llobregat que ara en 2014 se'ls vol jutjar. 
Tal com expliquen a la seva pàgina de nimutsnialagabia :
 "En un moment de la manifestació, un grup de Mossos comandats pel tristament conegut Jordi Arasa van carregar contra una multitud plena de nens i nenes i pallassos que només volien penjar una pancarta. Ens acusen de desordres públics, danys, atemptat a l’autoritat i lesions: 2 anys com a mínim per cadascú i 1000 euros de pena-multa per cap a part d’indemnitzacions a 3 mossos. L’advocada dels Mossos ja ens ha dit que no només no rebaixarà aquesta petició sinó que encara es queda curta."


"Parem les màquines" 8 nov 07
 
durada:  8':02''


 Aquest reportatge va ser penjat immediatament després de l'acció. Però el lloc on s'allotjaven treballs com aquest va ser eliminat per un canvi de la política del canal (blip.tv). El nostre espai es coneixia pel nom de "DVactivisme". 
 
 Info original del vídeo:
 "Aprofitant la setmana d'accions contra la fira immobiliària Barcelona Meeting Point, unes trenta persones vestides de pallasso han accedit als terrenys de les obres del megaprojecte urbanístic pla Caufec evitant l'avanç de 3 màquines destructores de la muntanya de Sant Pere Màrtir, a Esplugues de Llobregat."

Més informació actualitzada a la pàgina: nimutsnialagabia.org


"La MAMA vs el PAPA" -edició espacial-
 
durada: 22':23''


Gravació, edició i post-producció al meu càrrec. 
Agraïments a Enric B el càmera que em va oferir les seves imatges per poder completar el film.
 
Reportatge sobre l'acte de rebuig a la visita del Papa Ratzinger a Bcn que duia per nom "Deixem-nos d´hòsties. Jo no t´espero!", celebrat durant el diumenge 7 de novembre de 2010.
 
Vam gaudir de valent amb el discurs de la Manuela Trasobares i que el company Stafe de Perifèries Urbanes ha traduït subtitulant-lo en tres idiomes:  Link
 

 En Kevin ens va oferir una actuació totalment irreverent. Salut Kevin-Plutón allà on siguis. Ens has deixat perduts en una Barcelona més fastigosa que mai sense tu.

Aquest treball que ja va ser publicat en el seu moment, el torno a penjar amb un petit lifting i des d'aquí el dedico al mestre Joan Colom el fotògraf de les putes i els seus carrerons amarats d'ombra eterna. Casualment vaig tenir la sort de conèixer al Joan Colom i càmera en mà, durant aquell trepidant diumenge.  
També va per en Kevin, un amic dels carrers esvalotats per sempre.


  Fotograma amb el mestre en primer terme.

Com no, vaig incloure en aquest film a Joan Colom que fotografiant per la rambla de Canaletes es topa amb el desmesurat dispositiu policial que en aquell moment estava encerclant a un grup d'activistes. 

Moltes gràcies mestre fotògraf per la inspiració.
Moltes gràcies Kevin-Plutón per escopir contra la closca pelada dels cretins tal com va dir i va fer el poeta.


"Desallotjament al Clot"
 
durada:  17':44''


Aquest reportatge el vaig gravar amb la col·laboració de l'Enric B.
 
El 25 de juliol de 2011 al barri Barceloní del Clot es va dur a terme una aparatosa operació policial. El motiu no era altre que el de buidar un pis d'inquilins complint així una ordre judicial. La família de l'Eliseo després de batallar als jutjats es trobaria amb un assalt policial dins de casa seva, una acció tant absurda com espectacular i violenta. La solidaritat veïnal va confortar fins a l'últim moment a la família i va fer treure els colors de vergonya als agents judicials. Malauradament la seva ordre es va arribar a complir: El buidatge d'un pis modest, el maltractament d'una família, l'agressió contra un veïnat; tot sota l'empar i batuta de les institucions i la justícia catalanes."WELCOME to Barcelona. General strike 29thM 2012"
 
durada: 6':53''


Gravació, edició i post-producció meva. 
 
És un resum personal de la jornada de vaga general del 29 de març.
Peces musicals estretes de la obra "The four seasons" de Vivaldi.


"Poblenou 03-08" 
 
durada: 11':03''


Aquest treball compost per fotografies i imatges de vídeo meves, així com les gravades pel company Oscar Rodriguez (les inicials prèvies a la seqüència de fotografies), fa un recorregut pel barri del Poblenou resumint moments presos durant una vigilància constant sobre el terreny de sis anys. Es pot entendre com un resum del reportatge fotogràfic "BARCELONA sobre Barcelona" centrat en el barri del Poblenou.
 
Les peces musicals que l'empenta son obra de Nina Hagen (intro)  i  Talamasca (la resta del vídeo).