Resiliència davant la mala llum i la barbàrie



Després de l'aiguat el vendaval s'ho ha endut tot.
Aquí hi som, palplantats enmig d'una llum crua, enmig d'uns temps bàrbars capaços, aquesta vegada sí, d'esberlar els nostres murs defensius fets de coratge, determinació i esperança.





Passen coses davant nostre desdibuixades per una política tan intempestiva com maldestre. Coses gravíssimes com les relacions no aclarides de l'imam de Ripoll i el CNI espanyol. Perquè es va poder atemptar a les Rambles de Barcelona? Què se'n diu d'això? Res de res. No hi ha temps. Ens torpedegen sense descans. Ara, contra el model educatiu en català i la criminalització d'Òmnium.


Així pretenen cegar-nos amb fogonades de mala llum. Ens volen atordir amb aquest menyspreu flagrant cap a la democràcia. Amb la humiliació dels nostres presos condemnats sense judici. La burla dels nostres vots a la paperera.


Recordeu que els republicans vam guanyar? Que en les eleccions dictades per Espanya s'hi va poder presentar sense cap problema legal el president deposat Carles Puigdemont? Que a hores d'ara hauria d'estar exercint al capdavant de la Generalitat?


El més convenient serà agafar-se ben fort per no saltar enlaire. Ho provem, ho intentem i deixarem espais i més generosos, una altra vegada, per llegir-nos en la distància. Tancar els ulls per recuperar la vista. I és el que fem. I per això ens estem mal acostumant, de quedar-nos garrativats als fanals on encara resisteixen traces de les nostres consignes i dels eslògans permutats pel feixisme.


Malgrat tot, les noves turbulències que arriben de Madrid no semblen tenir molta força. Hi ha desgast per la pugna interna entre partits per veure qui és més mascle i més brau contra Catalunya. Es mosseguen entre ells i l'espectacle com gairebé tot el que generen és vomitiu. Vòmits que degusten amb fruïció els seus jutges i desgraciadament materialitzen.




Però el que més ens preocupa als catalans, és la tempesta que s'ha generat dins de casa. Aquí, quan ens hi posem, ho fem seriosament i si ens hem de mutilar, malgrat haver de suportar, al mateix temps agressions de fora, ho fem i sense embuts.



Cridem, ens manifestem per entomar aquests temporals que ens esquitxen des dels despatxos d'allà i d'aquí. El mal temps de mala llum ens reafirma en la nostra postura, continuem ferms. Volem la República i sense por!



La primera tanda de fotos corresponen a la manifestació convocada per l'ANC el diumenge 11, per donar un toc d'atenció als polítics catalans.
Les altres d'ahir, el setge policial a la seu d'Òmnium, 12 hores de registre i segrest de treballadors per part de la Guàrdia Civil. El carrer pres onerosament per la policia del 155 i prohibició expressa de manifestar-se amb xantatge judicial contra Òmnium.
La protesta es fa en territori neutral, a la plaça de St. Jaume. Recordem que la Guàrdia Civil també havia retingut durant el matí al secretari de Difusió de la Generalitat i escorcollat els despatxos dins el mateix Palau.

I les imatges de la manifestació nocturna davant la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.

16-3-2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada