Tal dia com avui... en El forat de la vergonya

No és important la data exacta, però enguany farà sis anys que en al barri de la Ribera de Barcelona l'ajuntament va aconseguir desallotjar per la força i destruïr l'emblemàtic espai conegut, només pels més conscients dels ciutadans (també com no, pels seus enemics) com "El forat de la vergonya".
Aquest espai urbà va ser un dels epicentres del meu treball fotogràfic. Quan la lluita per la seva defensa es va acabar, vaig decidir començar a posar fi aquest reportatge, títol el qual encapçala el blog.



Va ser un indret de lluita aferrissada. Entre els anys 2002 i 2007 s'aglutinaren vers la defensa moltes persones vingudes d'arreu amb els veïns. Els anys de la bombolla que ara ens està passant la factura d'una manera global i democràtica van ser massivament destructors en barris plens d'interessos especulatius sobre el seu sól; al Poblenou, a Vallcarca, al Raval, la Ribera, etc...

Els solidaris d'aquella època com a mínim van fer suar de valent als malalts del poder. Van evidenciar el mercadeig sense escrúpols de la classe política.  Actualment en el Forat tenim restes arqueològiques d'aquella batalla que en part es va guanyar. Hi trobem una font construïda pel poble i també hi queda encara un altre signe de victòria, el no aparcament subterrani  que pretenia l'ajuntament, un dels motius claus per plantar cara i plantar-se i dir que No.


Evidentement que per molts dels que vam viure o si més no, presenciar espais d'aquella lluita, ens queda el record i la certesa d'homes i dones que es lliuren a cos nu per uns ideals de justícia i llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada